3 manieren om te besparen op de maandelijkse vaste lasten

Regelmatig zoeken woningbezitters naar mogelijkheden om te besparen op de vaste lasten, waarmee zij geld overhouden voor andere leuke dingen. Denk aan een weekendje weg, een nieuw meubelstuk voor in huis, leuke accessoires, enzovoorts. Bij het besparen op de vaste lasten zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je denken aan een besparing op de verzekeringskosten, een besparing op de kosten voor je hypotheek, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we drie verschillende manieren! Wanneer heb jij voor het laatst bekeken, of je op de vaste lasten kon besparen?

Een hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten

Besparen op je hypotheek is mogelijk door je hypotheek over te sluiten. Leningen oversluiten betekent dat je elders een nieuwe lening afsluit, om lopende leningen af te kunnen lossen. Dit is interessant op het moment, dat een andere kredietverstrekker een lagere rente aanbiedt voor leningen. Zo nemen je maandlasten af! Overigens kun je niet alleen een hypotheek oversluiten. Ook andere soorten leningen zijn soms over te sluiten.

Wees alert op een dubbele dekking bij verzekeringen

Ook op je verzekeringskosten valt vaak te besparen! Het komt regelmatig voor dat mensen een dubbele dekking hebben voor bepaalde vormen van schade. Dit betekent dat je maandelijks een te hoge premie betaalt. Door een verzekeringsadviseur in te schakelen, kun je achterhalen op welke punten jij dubbel gedekt bent. Ook kun je zelf de polisvoorwaarden van de afgesloten verzekeringen nog eens nalezen.

Een alles-in-1 pakket voor internet en televisie

Een derde mogelijkheid om te besparen op de vaste lasten, is het afsluiten van een alles-in-1 pakket. Bij een alles-in-1 pakket combineer je televisie en internet, zodat je maandlasten afnemen. Voorheen was het gebruikelijk om dergelijke diensten afzonderlijk van elkaar af te sluiten bij verschillende aanbieders. Met een alles-in-1 pakket profiteer je van korting.