Een lineaire hypotheek, iets voor mij?

lineaire hypotheek

Een lineaire hypotheek is een veel gekozen hypotheekvorm, bij deze hypotheek los je gedurende de gehele looptijd, iedere maand hetzelfde bedrag af. Je lost hem dus gelijkmatig af. Echter, hoe hoger de restschuld, hoe hoger de rentekosten nog zijn, je begint bij deze vorm dus met hogere rentelasten, en deze nemen gedurende de looptijd af. In dit artikel vertellen we je een aantal voordelen van het afsluiten van een lening, een lineaire hypotheek.

Hoe werkt een lineaire hypotheek nu precies. Kort door de bocht is dit een hypotheekvorm waarbij je iedere maand hetzelfde bedrag aan schuld aflost. Je betaald echter niet iedere maand hetzelfde bedrag. Dit is soms een groot misverstand bij een lineaire hypotheek. De aflossing op de restschuld die je betaald is hetzelfde, maar het totaalbedrag niet. Want over een lening, welke het dan ook mag zijn, betaal je rente. Als de restschuld nog hoog is, aan het begin van de looptijd, moet je relatief veel meer rente betalen dan wanneer de looptijd zijn einde nadert. Belangrijke kenmerken van een lineaire hypotheek zijn onder andere dat deze een vaste einddatum heeft, je lost dus gedurende de looptijd iedere maand hetzelfde bedrag af, er is sprake van een onderpand als zekerheid voor de bank, dit fungeert als hypotheek (meestal een huis). En tot slot, de bruto maandlasten zijn in het begin vrij hoog, en tegen het einde van de looptijd zijn deze laag.

Een lineaire hypotheek heeft zo een aantal voordelen. Namelijk dat je per maand een gelijk bedrag betaald voor de aflossing van de schuld. De schuld gaat dus maandelijks naar beneden waardoor de lasten op de hypotheeklening geleidelijk afnemen, dus ook de hypotheekrente neemt gedurende de looptijd steeds verder af.
Veel mensen denken echter dat het enkel nadelig is dat de lasten op de lening aan het begin hoger zijn, dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn! In Nederland hebben we namelijk de hypotheekrente aftrek. Wanneer je een hogere restschuld hebt krijg je op de jaarlijkse belasting relatief meer voordeel, en dus betaal je relatief minder belasting vanwege de nog hoge lening. Deze neemt dus naar mate de restschuld daalt steeds verder af.

Wat tevens ook mogelijk is, is een hypotheek oversluiten, maar wat houdt een hypotheek oversluitenin? Kort gezegd is dit overstappen met je hypotheek, of het omzetten van je hypotheek. Dit kan je flinke voordelen opleveren. Om er achter te komen of dit voor jou een goed idee is, is het een goed idee om eens naar jouw hypotheek adviseur te gaan met deze vraag. Hij zal jouw hypotheekrente vergelijken met de rente in de markt. Is deze laag t.o.v. de marktrente, dan kan oversluiten heel interessant zijn. De hypotheekadviseur zal dan de te betalen boete opvragen bij de huidige bank, deze zal worden afgewogen tegen de lagere rentemaandlast die een lagere marktrente met zich meebrengt. Is het voordeel groter dan de te betalen boete, dan is het oversluiten van de hypotheek vanuit financieel perspectief interessant.

Woningadvertentie maken? Hier moet je op letten!

Een goede advertentie is heel belangrijk als het gaat om het verkopen van je woning. Veel potentiële kopers gaan namelijk online op zoek naar een woning. Hier oriënteren ze zich op het aanbod voordat ze daadwerkelijk woningen gaan bezichtigen. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als jouw woning eruit springt tussen al die advertenties! Maar hoe zorg je hier nou voor? In deze blog vertellen we je een aantal dingen waar je op moet letten als je een woningadvertentie maakt.

Het maken van foto’s

Goede foto’s mogen zeker niet worden onderschat bij het maken van een woningadvertentie. Misschien denk je dat je wel even snel een aantal foto’s kunt nemen met je smartphone, maar het is belangrijk om hier de tijd voor te nemen. Potentiële kopers zijn namelijk vaak erg geïnteresseerd in de foto’s van je woning, en dan zou het zonde zijn als je huis helemaal niet tot zijn recht komt op de foto’s. Begin dus met het opruimen van je huis. Zorg ervoor dat er geen troep meer rondslingert, maak de bedden netjes op en berg persoonlijke spullen op. Vervolgens is het belangrijk om licht en ruimte te creëren. Maak de foto’s dus op het midden van de dag en doe dit vanuit een ruime hoek. Het komt niet professioneel over als je schaduw op de foto’s te zien is, of als je huisdieren erop staan.

Extra’s: video, 360 graden foto, plattegrond

Naast de foto’s die je hebt gemaakt, kan het helpen om wat extra onderdelen aan de advertentie toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een video van je woning, een 360 graden foto en een plattegrond. Er zijn genoeg bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Zo weet je zeker dat jouw woning goed uit de verf zal komen! Ook je makelaar kan je hierbij helpen. Wil je je huis verkopen in Roosendaal? Dan kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Een goede omschrijving

Ook een goede omschrijving is een belangrijk onderdeel van je woningadvertentie. Besteed hier dus voldoende tijd aan, en laat je eens inspireren door andere advertenties! Het is belangrijk om een aantal zaken te vermelden. Vertel iets over de omgeving, vertel om wat voor type huis het gaat en vermeld ook bijzonderheden over het huis.

De taal

Wil je zowel Nederlands als Engels sprekende kopers bereiken? Maak dan niet alleen een Nederlandse advertentietekst, maar ook een Engelse. Zo krijgen potentiële kopers die hun taal op Engels hebben ingesteld ook je advertentie te zien!

Waarop letten bij het afsluiten van een hypotheek?

Wil je een huis kopen binnenkort? Dan zul je ook een hypotheek moeten afsluiten. Er zijn natuurlijk heel veel keuzes waar je dan voor komt te staan. Hier volgt een handig stappenplan voor hypotheekadvies.

1.Het eerste gesprek

Dit gesprek kan gezien worden als oriëntatiegesprek. Het gesprek zou altijd vrijblijvend en gratis moeten zijn, dus let hier bij het kiezen van jouw hypotheekadviseur goed op. Het gesprek begint eigenlijk helemaal bij het begin: er wordt gekeken naar je financiële situatie en je woonwensen. Op basis daarvan wordt een inschatting gemaakt hoeveel je zou kunnen lenen. Ook worden de verschillende types hypotheek die er zijn en de voorwaarden daarvan met je besproken. Je krijgt ook uitleg over hoe het afsluiten van een hypotheek precies in zijn werk gaat.

2. Het adviserend gesprek

De volgende stap is het adviserend gesprek. Hier zitten wel kosten aan verbonden. Dit vindt vaak plaats nadat je een koophuis hebt gevonden.  Er wordt nu dieper ingegaan op je financiële situatie. Er zullen dan ook veel gegevens ingevuld moeten worden die je dan ook bij je dient te hebben. Te denken valt aan je salarisgegevens en reeds lopende leningen. Op basis hiervan kan berekend worden welke maximale maandlasten aan hypotheek je je kunt veroorloven. Ook kan je nu advies krijgen welk soort hypotheek je het best kunt nemen. Daarnaast wordt uitleg gegeven over hoe je de hypotheek betaalbaar houdt wanneer je leefsituatie verandert. Risico’s worden ook besproken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid of werkloosheid?  Na afloop van het gesprek wordt er meestal een adviesrapport samengesteld, wat vervolgens ook met je besproken wordt.

3. De offerte

Na het adviserend gesprek wordt de hypotheekofferte door de bank opgesteld. Hierin staan de volgende zaken:

  • Het hypotheekvorm
  • Het hypotheekbedrag
  • Het rentebedrag
  • Het maandbedrag
  • De rentevast periode
  • De kosten
  • De voorwaarden

Je hebt uiteraard een gesprek met de hypotheekadviseur over de hypotheekofferte. Als je het eens bent met offerte, kan deze vervolgens getekend worden.

4. De notaris

Na het tekenen van de hypotheekofferte heb je 3 maanden de tijd om naar de notaris te gaan. Het vinden van een notaris doe je op Noatis.nl. Hier moet de hypotheekakte ondertekend worden. Daarnaast moeten de bankgarantie en alle verzekeringen in deze periode geregeld zijn. Alle benodigde documenten (deze staan vermeld in de hypotheekakte) moet de notaris ook ontvangen hebben. En wanneer je eigen geld in de woning inlegt (dit is praktisch altijd een vereiste) dan moet bij de notaris vastgelegd zijn wanneer hij dit geld ontvangt.  Hierna is het huis in principe van jou!

Er komt bij het kopen van huis uiteraard meer kijken, maar dit handige stappenplan voor hypotheekadvies helpt je in ieder geval een eindje op weg.

Een makelaar kiezen; makkelijker gezegd dan gedaan

Na lang twijfelen heeft u toch uw beslissing gemaakt; u wilt gaan verhuizen. Hier komt veel bij kijken. Behalve het kopen van een nieuw huis moet ook uw oude woning verkocht worden. U wilt natuurlijk dat dit snel en voor een goede prijs gebeurd. Daarom wilt u een makelaar inschakelen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe kiest u de juiste makelaar? Welke eigenschappen moet deze hebben? En hoe is de regeling qua kosten?

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

U wilt uw Huis verkopen Rosmalen en bent opzoek naar een geschikte makelaar. Kijk verder dan de makelaren die u allicht al kent. Bijvoorbeeld de makelaar die het huis van de buren heeft verkocht. U wilt natuurlijk een makelaar die bij u past, niet die het best past bij iemand anders. Maak een overzicht van makelaren bij u in de buurt. Ga hierna onderzoek doen naar deze makelaren. Welk gevoel krijgt u bij de makelaar? Hoe presenteren zij zich?

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Waarschijnlijk zijn er na een selectie al veel makelaren afgevallen maar blijven er toch nog veel opties over. Vraag in uw directe omgeving naar advies. Hebben zij ervaring met een Makelaar in Rosmalen? Of hadden zij juist de makelaar die u heeft laten afvallen? Ervaringen van oud verkopers kunnen helpen de doorslag te geven voor u. Maak bij de makelaren die overblijven een vrijblijvende afspraak. Tijdens dit gesprek zal de makelaar zich presenteren. En kunnen eventuele vragen, zoals welke kosten u kan verwachten, worden besproken.

Handige tips om uw huis te verkopen.

Het meest bekeken onderdeel van uw woning zal de fotoreportage zijn. Dit is de eerste indruk die een potentiele koper krijgt. Hoe beter de fotoreportage is, hoe langer een potentiele koper er naar zal kijken. Hoe langer deze enthousiast blijft, hoe eerder er een afspraak voor een bezichtiging gemaakt zal worden. Bij een bezichtiging komt wat voorbereiding kijken. Bijvoorbeeld het opruimen van overbodige spullen en persoonlijke foto’s. Maar ook zorgen voor voldoende loopruimte en het gezinsleven te beperken zijn tips die u kunt meenemen. Uw makelaar zal alle aspecten voor de bezichtiging nogmaals met u doornemen.

Heeft u nog steeds twijfels?

Indien u nog vragen of twijfels heeft over welke makelaar u moet kiezen kunt u het beste een afspraak maken bij een verkoopadviseur of een onafhankelijke vereniging. Zij zullen alles nogmaals met u doornemen en samen met u kijken naar belangrijke criteria en welke makelaar het beste daarbij past. De belangrijkste aspecten zijn dat u een goed gevoel en een klik heeft met uw makelaar.

3 manieren om te besparen op de maandelijkse vaste lasten

Regelmatig zoeken woningbezitters naar mogelijkheden om te besparen op de vaste lasten, waarmee zij geld overhouden voor andere leuke dingen. Denk aan een weekendje weg, een nieuw meubelstuk voor in huis, leuke accessoires, enzovoorts. Bij het besparen op de vaste lasten zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je denken aan een besparing op de verzekeringskosten, een besparing op de kosten voor je hypotheek, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we drie verschillende manieren! Wanneer heb jij voor het laatst bekeken, of je op de vaste lasten kon besparen?

Een hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten

Besparen op je hypotheek is mogelijk door je hypotheek over te sluiten. Leningen oversluiten betekent dat je elders een nieuwe lening afsluit, om lopende leningen af te kunnen lossen. Dit is interessant op het moment, dat een andere kredietverstrekker een lagere rente aanbiedt voor leningen. Zo nemen je maandlasten af! Overigens kun je niet alleen een hypotheek oversluiten. Ook andere soorten leningen zijn soms over te sluiten.

Wees alert op een dubbele dekking bij verzekeringen

Ook op je verzekeringskosten valt vaak te besparen! Het komt regelmatig voor dat mensen een dubbele dekking hebben voor bepaalde vormen van schade. Dit betekent dat je maandelijks een te hoge premie betaalt. Door een verzekeringsadviseur in te schakelen, kun je achterhalen op welke punten jij dubbel gedekt bent. Ook kun je zelf de polisvoorwaarden van de afgesloten verzekeringen nog eens nalezen.

Een alles-in-1 pakket voor internet en televisie

Een derde mogelijkheid om te besparen op de vaste lasten, is het afsluiten van een alles-in-1 pakket. Bij een alles-in-1 pakket combineer je televisie en internet, zodat je maandlasten afnemen. Voorheen was het gebruikelijk om dergelijke diensten afzonderlijk van elkaar af te sluiten bij verschillende aanbieders. Met een alles-in-1 pakket profiteer je van korting.

Betrouwbare adviezen van administratiekantoor uit Apeldoorn

Wanneer u net een eigen zaak begint, heeft u meestal behoefte aan advies. Van de mensen om u heen, maar ook van bedrijven die verstand hebben van ondernemerschap. Het gaat namelijk niet alleen om de juiste instelling of motivatie; u moet ook weten hoe u een goede administratie maakt en deze bijhoudt. Een administratiekantoor uit Apeldoorn kan u helpen het bedrijf van de grond te krijgen, met gericht advies op de momenten dat u daar behoefte aan heeft!

Administratiekantoor in Apeldoorn neemt taken over

Een administratiekantoor kan u op verschillende manieren van dienst zijn. Om te beginnen kunnen de ervaren medewerkers taken van het eigen personeel overnemen. Het gaat dan uiteraard om financiële taken, zoals het bijhouden van de administratie. Freelancers en zelfstandigen kunnen daar enorm van profiteren. Zij besteden vaak meerdere uren per week aan het bijhouden van hun administratie. Dat komt vaak nog bovenop de lange werkdag. Een administratiekantoor uit Apeldoorn neemt de administratie over en zorgt dat deze op orde is. Hierdoor kunnen ondernemers doen wat ze echt leuk vinden: ondernemen!

Het uitzoeken van lastige onderwerpen

Vaak beschikken kleinere bedrijven niet over voldoende financiële kennis om lastige beslissingen te kunnen maken. Het gaat dan bijvoorbeeld om het wel of niet goedkeuren van een overname, of het bepalen of een investering winstgevend genoeg is. Een administratiekantoor uit Apeldoorn is gespecialiseerd in dit soort complexe onderwerpen. Niet alleen is het kantoor op de hoogte van alle relevante wetgeving, maar ook weet men precies wat er in de sector speelt. Hierdoor kunt u als startup snel schakelen. U weet wat u moet doen en op welk moment u kunt toeslaan. De administratie wordt dus niet alleen waargenomen, maar u krijgt ook nuttig advies over mogelijkheden in uw branche.

Het controleren van eerder werk

Misschien heeft u wel eens gehoord van het woord ‘audit’. Een audit is niets meer dan een controle van het werk dat eerder is gedaan. Audits worden niet alleen uitgevoerd in de financiële sector, maar in tal van sectoren. Vaak gaat het dan om het meten van een productiviteitstoename, of de effectiviteit van een specifieke oplossing. Een administratiekantoor uit Apeldoorn richt zich in het bijzonder op de financiële zaken. De administratie wordt onderzocht en er wordt gekeken of deze aan alle wettelijke eisen voldoet. Vervolgens ontvangt u een document waarmee u kunt aantonen dat de administratie gecontroleerd is. Zo kunt u aantonen dat u open en eerlijk te werk gaat!

Snel en professioneel geholpen

KRC Van Elderen is een administratiekantoor uit Apeldoorn met hart voor de zaak. Klanten worden snel en professioneel geholpen, zonder wachttijd. U bepaalt zelf welke diensten u gebruikt, of welke deskundigen u inzet. U houdt dus altijd zelf de controle over het proces, maar krijgt ondersteuning daar waar u dat nodig heeft. U kunt terecht op de website voor meer informatie over dit administratiekantoor uit Apeldoorn. U leest daar meer over de verschillende expertisegebieden en ook vindt u daar een overzicht van het personeel.

Top