Hoe lang duurt een taxatie van een huis in Amstelveen?

Hoe lang duurt een taxatie van een huis in Amstelveen?

De duur van een taxatie van een huis in Amstelveen kan variëren per taxateur en de complexiteit van de woning. In de meeste gevallen kunt u er echter van uitgaan dat de taxatie tussen de 1 en 2 werkdagen in beslag neemt.

Het taxatieproces:

 1. Inplannen van de afspraak: De eerste stap is het inplannen van een afspraak met een erkende taxateur. Dit kan online of telefonisch.
 2. Bezichtiging van de woning: De taxateur komt op afspraak bij uw woning langs om deze te inspecteren. De taxateur bekijkt de staat van de woning, de ligging, de oppervlakte en de aanwezige faciliteiten.
 3. Opstellen van het taxatierapport: Na de bezichtiging analyseert de taxateur alle verzamelde informatie en stelt hij/zij een taxatierapport op. In dit rapport staat de marktwaarde van uw woning, inclusief een onderbouwing van de waardebepaling.
 4. Ontvangst van het taxatierapport: U ontvangt het taxatierapport per e-mail of per post.

Factoren die de duur van de taxatie kunnen beïnvloeden:

 • De drukte bij de taxateur: In drukke periodes kan het langer duren voordat u een afspraak kunt maken met een taxateur en voordat u het taxatierapport ontvangt.
 • De complexiteit van de woning: De taxatie van een complexe woning, zoals een villa of een monumentenpand, kan meer tijd in beslag nemen dan de taxatie van een standaardwoning.
 • Extra werkzaamheden: Heeft u extra werkzaamheden nodig, zoals het opmeten van de woning of het inwinnen van informatie bij de gemeente? Dan kan de taxatie langer duren.

Tips om de taxatie vlot te laten verlopen:

 • Zorg dat uw woning netjes en opgeruimd is wanneer de taxateur langskomt.
 • Verzamel alle relevante documenten over uw woning, zoals het koopcontract, de WOZ-beschikking en eventuele verbouwingsplannen.
 • Wees aanwezig tijdens de bezichtiging om de taxateur vragen te kunnen beantwoorden.
 • Neem contact op met de taxateur als u vragen heeft over het taxatieproces of de verwachte duur van de taxatie.