Lineaire hypotheek: gelijkwaardige aflossing

Kies je voor een lineaire hypotheek, dan kies je voor een gelijkwaardige aflossing. De rente van deze hypotheek wordt berekend op basis van het nog openstaande saldo van het geleende bedrag. De totale lasten aan rente en aflossingen kun je in het begin van de hypotheek best hoog noemen. De hoofdsom is dan nog hoog, je betaalt dan dus veel aan rente. 

Je betaalt gaandeweg de hypotheek steeds minder rente

Kenmerk van een lineaire hypotheek is dat de hoofdsom langzaam afgelost wordt en je steeds minder rente betaalt. De afnemende lasten bieden zekerheid tegen eventuele renteverhogingen. Stel dat na een aantal jaren de rente omhoog gaat, dan komen de totale lasten vaak toch nog niet hoger uit dan ze aan het begin van de hypotheek waren. Om precies te weten hoe het met de rente en de lasten bij een lineaire hypotheek zit, doe je bij voorkeur een beroep op een financieel adviseur Groningen. De hoofdsom van de lineaire hypotheek neemt dus af, waardoor een rentestijging beduidend minder invloed heeft. Mensen die een hypotheek zoeken waarbij de maandlasten steeds afnemen, die kiezen voor een lineaire lening, 

Schakel een specialist als Schonewille & Ter Harkel in

Wil je het aflossingsbedrag van een lineaire hypotheek bepalen, dan deel je het leenbedrag door de gehele looptijd in maanden. Koop je een huis van drie ton en is er sprake van een looptijd van dertig maanden, dan betaal je dus 1000 per maand. Let wel, dit is exclusief de nog te betalen rente. Ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Zeker als je een specialist als Schonewille & Ter Harkel in de arm neemt. Zij kunnen je echt alles vertellen over een lineaire hypotheek, zoals ze dat zeker ook kunnen over andere hypotheekvormen. Prima idee dus om juist bij deze specialist je licht op te steken en uit te zoeken wat de voor jou perfecte hypotheek is. 

Scroll naar boven