Woningadvertentie maken? Hier moet je op letten!

Een goede advertentie is heel belangrijk als het gaat om het verkopen van je woning. Veel potentiële kopers gaan namelijk online op zoek naar een woning. Hier oriënteren ze zich op het aanbod voordat ze daadwerkelijk woningen gaan bezichtigen. En dan is het natuurlijk wel zo fijn als jouw woning eruit springt tussen al die advertenties! Maar hoe zorg je hier nou voor? In deze blog vertellen we je een aantal dingen waar je op moet letten als je een woningadvertentie maakt.

Het maken van foto’s

Goede foto’s mogen zeker niet worden onderschat bij het maken van een woningadvertentie. Misschien denk je dat je wel even snel een aantal foto’s kunt nemen met je smartphone, maar het is belangrijk om hier de tijd voor te nemen. Potentiële kopers zijn namelijk vaak erg geïnteresseerd in de foto’s van je woning, en dan zou het zonde zijn als je huis helemaal niet tot zijn recht komt op de foto’s. Begin dus met het opruimen van je huis. Zorg ervoor dat er geen troep meer rondslingert, maak de bedden netjes op en berg persoonlijke spullen op. Vervolgens is het belangrijk om licht en ruimte te creëren. Maak de foto’s dus op het midden van de dag en doe dit vanuit een ruime hoek. Het komt niet professioneel over als je schaduw op de foto’s te zien is, of als je huisdieren erop staan.

Extra’s: video, 360 graden foto, plattegrond

Naast de foto’s die je hebt gemaakt, kan het helpen om wat extra onderdelen aan de advertentie toe te voegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een video van je woning, een 360 graden foto en een plattegrond. Er zijn genoeg bedrijven die je hiermee kunnen helpen. Zo weet je zeker dat jouw woning goed uit de verf zal komen! Ook je makelaar kan je hierbij helpen. Wil je je huis verkopen in Roosendaal? Dan kun je terecht bij Ludo van der Eijken.

Een goede omschrijving

Ook een goede omschrijving is een belangrijk onderdeel van je woningadvertentie. Besteed hier dus voldoende tijd aan, en laat je eens inspireren door andere advertenties! Het is belangrijk om een aantal zaken te vermelden. Vertel iets over de omgeving, vertel om wat voor type huis het gaat en vermeld ook bijzonderheden over het huis.

De taal

Wil je zowel Nederlands als Engels sprekende kopers bereiken? Maak dan niet alleen een Nederlandse advertentietekst, maar ook een Engelse. Zo krijgen potentiële kopers die hun taal op Engels hebben ingesteld ook je advertentie te zien!